X
היי, אני פינקס,
העוזר הדיגיטלי שלך לסיווג מוצרים בתעריף המכס. אני כאן כדי לעזור לך להבין את אופי המוצרים, תכונותיהם, והשימושים בהם, כך שנוכל להגיע יחד לסיווג הנכון.
חשוב לציין, שאני לא מספק פרטי מכס ספציפיים, אך אני כאן כדי להנחות אותך ולסייע בתהליך הסיווג. איך אוכל לעזור לך היום?
Finax עשוי לטעות, יש לאמת מידע חשוב

כללים לפרק 22: משקאות, כהלים (SPIRITS) לשתיה וחומץ

1. פרק זה אינו כולל:

(א) מוצרים של פרק זה (חוץ מאשר אלו של פרט 22.09) שהוכנו למטרות בישול ועקב כך הפכו לבלתי מתאימים לשימוש כמשקאות (בדרך כלל פרט 21.03);

(ב) מי-ים (פרט 25.01);

(ג) מים מזוקקים או מי מוליכות או מים ברמת טוהר דומה (פרט 28.53);

(ד) חומצה אצטית בריכוז העולה על 10%, לפי משקל, של חומצה אצטית (פרט 29.15);

(ה) תרופות שבפרט 30.03 או 30.04; או

(ו) תכשירי פרפומריה או תכשירי טואלט (פרק 33).

2. למטרות פרק זה ובפרקים 20 ו-21, "החוזק הכוהלי לפי נפח" ייקבע בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס.

3. למטרות פרט 22.02, המונח "משקאות לא כוהליים" משמעו – משקאות שהחוזק הכוהלי שלהם, לפי נפח, אינו עולה על 0.5%. משקאות כוהליים מסווגים בפרטים 22.03 עד 22.06 או בפרט 22.08, לפי הענין.


כללים לפרטי משנה

1. למטרות פרט משנה 22.04.1000, הביטוי "יין נתזים" ( SPARKLING WINE ) משמעו יין, שכאשר נשמר בטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס במכלים סגורים, הוא בעל לחץ יתר שאינו קטן מ- BARS 3.


כללים נוספים (ישראליים)

1. בפרק זה, "מוסד להשכלה גבוהה" – אחד מאלה:

(א) מוסד שקיבל הכרה לפי סעיף 9 לחוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח-1958 (להלן בכלל זה – החוק);

(ב) מוסד שקיבל היתר או אישור לפי סעיף 21א לחוק;

(ג) מוסד שהתואר שהוא מעניק הוכר לפי סעיף 28א לחוק;

2. בפרק זה "מעבדה", אחת מאלה:

(א) "מעבדה" כהגדרתה בתקנות בריאות העם (מעבדות רפואיות), התשל"ז-1977, ושנרשמה בהתאם לתקנה 2 לתקנות האמורות;

(ב) מעבדה שהוכרה או הוסמכה לפי אחד מאלה:

(1) תקנות בריאות העם (איכותם התברואית של מי שתייה ומיתקני מי שתייה), התשע"ג-2013;

(2) תקנות בריאות העם (תקני איכות מי קולחין וכללים לטיהור שופכין), התש"ע-2010;

(3) פקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983