חיפוש

דברי הסבר לפרט 21.06:

תכשירי מזון של"פ -

פרט 21.06 הוא פרט שיורי, המיועד לתכשירי מזון לצריכת אדם שאינם כלולים או מוזכרים במקום אחר בצו התעריף. תחת הגדרה רחבה זו נכללים מוצרים מגוונים, החל מתכשירים המיועדים לצריכה ישירה או לאחר עיבוד (כגון בישול, המסה במים או בחלב), וכלה בתכשירים המורכבים, באופן מלא או חלקי, מחומרי מזון ומשמשים לייצור משקאות או תכשירי מזון אחרים.

מאפיין מרכזי של מוצרים רבים בפרט זה הוא היותם תערובות מורכבות. לדוגמה, תערובות של כימיקלים (כמו חומצות אורגניות או מלחי סידן) יחד עם חומרי מזון (כמו קמח, סוכר או אבקת חלב), אשר מיועדות להתווסף לתכשירי מזון אחרים כרכיבים או לשם שיפור תכונותיהם (כגון מראה או יכולת שימור). 

חשוב להדגיש כי בהתאם לכלל 1(ה) לפרק 21, פרט זה אינו כולל תכשירי מזון (למעט אלו המתוארים בפרט 21.03 או 21.04) המכילים יותר מ-20% ממשקלם נקניק, בשר, שיירי בשר, דם, חרקים, דגים או סרטנים, רכיכות או חסרי חוליות ימיים אחרים, או צירוף כלשהו שלהם. תכשירים אלו יסווגו בפרק 16.

2106.10.0000 - תרכיזי פרוטאינים וחומרי פרוטאין מרקמיים (TEXTURED)

בפרט משנה זה מסווגים שני סוגי מוצרים עיקריים: תרכיזי חלבונים (פרוטאינים) וחומרי חלבון בעלי מרקם (מרקמיים).

תרכיזי חלבונים הם תכשירי מזון שאינם בעלי מרקם, המאופיינים בתכולת חלבון גבוהה. למטרות סיווג בפרט משנה זה, תכולת החלבון במוצר (מחושבת על בסיס משקל יבש) צריכה להיות 65% או יותר. תרכיזים אלה יכולים להיות מופקים ממקורות שונים, דוגמת קמח סויה דל-שומן, ומשמשים בעיקר להעשרת תכשירי מזון אחרים בחלבון. הם עשויים להכיל תוספים שונים כגון חומרי טעם, מייצבים וחומרים משמרים.

חומרי חלבון מרקמיים הם חומרים, כדוגמת קמח סויה, שעברו עיבוד מיוחד המקנה להם מרקם סיבי או נגיס, הדומה לעיתים למרקם של בשר. תהליך זה הופך אותם למתאימים לשימוש כתחליפי בשר או כרכיב מרקמי במגוון מוצרי מזון.

2106.90.0000 - אחרים

פרט משנה זה הוא קטגוריית "השונות" של פרט 21.06, והוא כולל מגוון רחב ביותר של תכשירי מזון שאינם תרכיזי חלבון או חומרים מרקמיים. בין היתר, נכללים כאן:

תוספי מזון: תכשירים המכונים לעיתים קרובות "תוספי תזונה", המבוססים על רכיבים כמו ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, תמציות או רכזים של חומרים המצויים במזון. הם נמכרים במטרה להשלים את התזונה הרגילה ולעיתים קרובות נושאים הצהרות על תרומתם לבריאות כללית או לשיפור ביצועים. תכשירים אלה אינם מכילים כמות מספקת של חומר פעיל כדי לספק אפקט טיפולי או מניעתי כנגד מחלה ספציפית (בניגוד למוצרים המסווגים בפרק 30).

תכשירים לייצור משקאות: קטגוריה זו כוללת סירופים בטעמים או בצבעים, המיועדים לדילול במים להכנת משקאות קלים. כמו כן נכללות כאן אבקות להכנת משקאות, תערובות צמחים או חלקי צמחים (כולל זרעים ופירות) המשמשות להכנת חליטות צמחים ("תה צמחים"), ותכשירים מורכבים (אלכוהוליים או לא אלכוהוליים) המשמשים כבסיס לייצור משקאות שונים, המכילים את רכיבי הטעם המאפיינים את המשקה הסופי.

תכשירים שונים: אבקות להכנת קרמים, ג'לי, גלידות ותכשירים דומים; ממרחים על בסיס סוכר ושומן המשמשים למילוי מאפים ושוקולדים; דבש טבעי מועשר במזון מלכות; ממתיקים סינתטיים בצורת טבליות (למשל, סכרין עם לקטוז); ותמציות שמרים ושמרים שעברו אוטוליזה, המשמשים בעיקר בתעשיית המזון כחומרי תיבול.

הנחיות סיווג ישראליות

תחליפי גבינות (הנחיה 004/04): ההנחיה מבחינה בין סוגים שונים של תחליפי גבינה. תחליפים המבוססים על חלב, אך שומן החלב שבהם הוחלף בשומן צמחי, יסווגו בפרט 19.01. לעומת זאת, תחליפים שאינם מבוססים על חלב (למשל, כאלה המכילים קזאין כרכיב עיקרי) וכן תחליפים המכילים גבינה בתוספת חומרים שאינם מותרים במוצרי חלב של פרק 4, יסווגו בפרט 21.06.

חליטות צמחים (הנחיה 028/95): חליטות צמחים המכילות יותר ממין (זן) צמח אחד, או כאלו המכילות מין אחד או יותר יחד עם תמצית צמחים, יסווגו בפרט 21.06. זאת, למעט תערובות שעיקר אופיין ניתן על ידי פירות יבשים (פרט 08.13) או על ידי תבלינים, תה או מאטה (פרק 9). חליטות אחרות, המכילות מין צמח בודד, יסווגו בהתאם למהות הצמח (למשל בפרטים 08.13, 09.09 או 12.11).

Vitamin Premix (הנחיה 001/89): תכשיר מסוג "Vitamin premix 718/4", המהווה תערובת ויטמינים עם חומרים מזינים נוספים כגון לקטוז, עמילן, ג'לטין, סוכרוז ושמני מאכל, ומשמש כתוסף למזון תינוקות, מסווג בפרט 21.06.

לסיכום, פרט 21.06 הוא פרט "כללי" המאגד תחתיו מגוון רחב של תכשירי מזון שלא נמצא להם מקום ספציפי יותר במינוח. הוא כולל תכשירים מוגמרים, חומרי גלם לתעשיית המזון, תוספי תזונה, בסיסים למשקאות ועוד. המפתח לסיווג נכון בפרט זה טמון בבחינת הרכב המוצר, ייעודו, ובשלילת סיווגו בפרטים ספציפיים יותר בתעריף.

מוצרים שאינם נכללים

  • ירקות מעורבים (07.12)
  • תערובות של פירות יבשים או אגוזים (08.13)
  • תחליפי קפה קלויים המכילים קפה (09.01)
  • תה מתובל (09.02)
  • תבלינים ומוצרים אחרים של פרטים 09.04 עד 09.10
  • תכשירים המכילים מעל 20% בשר, דגים וכדומה (פרק 16)
  • אבקות להכנת קרמים, גלידות וכו' המכילות קקאו (18.06 או 19.01)
  • תחליפי גבינות על בסיס חלב שהוחלף בו השומן (19.01)
  • תכשירים על בסיס פירות, אגוזים או חלקי צמח אכילים אחרים, המקבלים את אופיים המהותי מרכיבים אלו (20.08)
  • מיקרו-אורגניזמים שהוכנו כתוספי מזון (21.02)
  • מוצרים המכילים ניקוטין, כגון מסטיק (24.04)
  • תכשירים בעלי תכונות טיפוליות או מניעתיות (30.03 או 30.04)
  • שמרים שהוכנו כתרופות (30.03 או 30.04)
  • תכשירים להכנת משקאות המבוססים על חומרים ריחניים (33.02)
  • חלבוני איזולאט (35.04)
  • אנזימים מעובדים (35.07)

דברי ההסבר של NFX נועדו לשמש כפרשנות מקצועית לכללי הסיווג ולהרחיב את משמעותם לצורך סיוע בתהליך הסיווג בלבד.
עם זאת, יש לראות בהם חומר מסייע ולא מקור מחייב. הסיווג הרשמי יתבצע אך ורק בהתאם להוראות הדין המחייבות ולפי כללי הסיווג הקבועים בדין.

Finax-icon
תפריט פינקס
הגדל חלון הסתר צ'אט
+ שיחה חדשה
תפריט פינקס

שלום

אני פינקס, הבינה המלאכותית שתוכל לעזור לך בסיווג מוצרים בתעריף המכס, להבין את אופי המוצרים ולספק לך מידע נוסף במהירות ובקלות! 🚀

מומלץ מאוד

לקרוא את מדריך השימוש לקבלת תושובות מיטביות.

פינקס עלול לטעות, חובה לאמת מידע מול גורם מקצועי.