

דברי הסבר לפרט 20.06:
ירקות, פירות, אגוזים, קליפת פירות וחלקי צמחים אחרים, משומרים בסוכר (מסוננים, מצופים או מגובשים)
פרט 20.06 כולל ירקות, פירות, אגוזים, קליפות פירות וחלקי צמחים אחרים אשר עברו תהליך שימור באמצעות סוכר. תהליך הייצור מתחיל בדרך כלל בטיפול במוצר במים רותחים כדי לרככו ולהקל על חדירת הסוכר. לאחר מכן, המוצרים מחוממים באופן חוזר ונשנה ומושארים בסירופים בעלי ריכוז סוכר הולך וגובר, עד שהם ספוגים מספיק בסוכר כדי להבטיח את שימורם.
המוצרים העיקריים המסווגים בפרט זה כוללים פירות או אגוזים שלמים (כגון דובדבנים, משמשים, אגסים, שזיפים וערמונים מסוכרים), חתיכות פרי (כמו תפוזים, לימונים ואננס), קליפות פרי (אתרוג, לימון, תפוז ומלון) וחלקי צמחים אחרים כגון ג'ינג'ר, בטטה ואף פרחים (כמו סיגליות ומימוזה).
2006000000 – ירקות, פירות, אגוזים, קליפת פירות וחלקי צמחים אחרים, משומרים בסוכר (מסוננים, מצופים או מגובשים)
בפרט משנה זה מסווגים המוצרים שעברו שימור בסוכר באחת משלוש צורות עיקריות:
מוצרים מסוננים (Drained): מוצרים אלה מוכנים באמצעות סירופ (למשל, תערובת של סוכר אינברטי או גלוקוז עם סוכרוז) שאינו מתגבש במגע עם האוויר. לאחר ההספגה, עודפי הסירופ מסוננים, והמוצר נותר דביק למגע.
מוצרים מצופים (Glacé): מוצרים אלה מתקבלים על ידי טבילת המוצר המסונן בסירופ סוכרוז, אשר מתייבש ויוצר ציפוי דק ומבריק.
מוצרים מגובשים (Crystallised): מוצרים אלה מוכנים על ידי חדירה של סירופ סוכרוז לתוך המוצר, כך שבזמן הייבוש נוצרים גבישי סוכר על פני השטח של המוצר או בתוכו.
הנחיות סיווג ישראליות
בהתאם להנחיית סיווג 011/94, פירות (כגון אננס, פפאיה ומשמש) שעברו תהליך שימור ראשוני בגופרית דו-חמצנית (SO₂), לאחר מכן הושרו בסירופ סוכר ולבסוף יובשו להוצאת מרבית הנוזלים, אינם מסווגים בפרט 20.06. הנחיה זו מבהירה כי למרות תהליך ההמתקה, מהותם של מוצרים אלה היא כשל פירות יבשים "משופרים", ולכן יש לסווגם בפרט 20.08. ההנחיה מסתמכת על החלטת סיווג בינלאומית הנוגעת למשמש מיובש "משופר" בעל תכולת סוכר של 71% המסווג בפרט 20.08.
לסיכום, פרט 20.06 מיועד למוצרים צמחיים שבהם הסוכר משמש כחומר משמר עיקרי, ולא רק כתוסף טעם. ההבחנה המרכזית היא בין מוצרים הספוגים בסוכר עד כדי שימורם (פרט 20.06), לבין מוצרים המוגשים בתוך סירופ (פרטים אחרים) או פירות יבשים שהוסף להם סוכר (פרט 20.08). יש לשים לב לצורת ההכנה – מסוננת, מצופה או מגובשת – המהווה מאפיין של מוצרי פרט זה. כמו כן, חשוב להבחין בין מוצרים אלה לבין פירות יבשים "משופרים" עם תוספת סוכר גבוהה, אשר סיווגם נקבע בפרט 20.08.
מוצרים שאינם נכללים
פירות יבשים (כגון תמרים ושזיפים), גם אם הוספו להם כמויות קטנות של סוכר (פרק 8)
ממתקי סוכר כגון קרישי פירות או שקדים מצופים סוכר (פרט 17.04)
ממתקי שוקולד (פרט 18.06)
ירקות המשומרים בסירופ (פרטים 20.02, 20.03 או 20.05)
פירות, אגוזים, קליפות פרי וחלקי צמח אכילים אחרים המשומרים בסירופ (פרט 20.08)
דברי ההסבר של NFX נועדו לשמש כפרשנות מקצועית לכללי הסיווג ולהרחיב את משמעותם לצורך סיוע בתהליך הסיווג בלבד.
עם זאת, יש לראות בהם חומר מסייע ולא מקור מחייב. הסיווג הרשמי יתבצע אך ורק בהתאם להוראות הדין המחייבות ולפי כללי הסיווג הקבועים בדין.
