חיפוש

דברי הסבר לפרט 20.04:

ירקות אחרים, שעובדו או שומרו אחרת מאשר בחומץ או בחומצה אצטית, קפואים, למעט מוצרים שבפרט 20.06:-

פרט 20.04 כולל ירקות, וכן מוצרים המבוססים על קמח, קיבר או פתיתים של תפוחי אדמה, שעברו עיבוד או שימור בדרכים שאינן כוללות חומץ או חומצה אצטית, והמאפיין המרכזי שלהם הוא שהם מוצגים במצב קפוא. מוצרים אלו הם למעשה המקבילים הקפואים של הטובין המסווגים בפרט 20.05. תהליך ההכנה של ירקות אלו כולל בדרך כלל פעולות כגון בישול במים או בקיטור, טיגון (לרבות טיגון חלקי בשמן) או אפייה, ולאחר מכן הקפאה. לעיתים, מוסיפים להם רכיבים נוספים כגון חמאה, רטבים או בלילה לפני ההקפאה. בהתאם לכלל 3 לפרק 20, הפרט חל על ירקות שמקורם בפרק 7 וכן על מוצרים מפרט 11.05 או 11.06 (כגון קמח תפוחי אדמה), שעובדו בתהליכים שאינם מצוינים בכלל 1(א) לפרק.

2004.10.0000 - תפוחי אדמה

לפרט משנה זה מסווגים תפוחי אדמה ומוצרים על בסיס תפוחי אדמה, שעברו הכנה כאמור לעיל והוקפאו. הדוגמה הנפוצה ביותר היא טוגנים (צ'יפס), אשר נחתכו, עברו בישול מוקדם או טיגון חלקי בשמן, ולאחר מכן הוקפאו. כמו כן, נכללים כאן מוצרים המבוססים על קמח, קיבר או פתיתים של תפוחי אדמה (המסווגים בפרט 11.05), כגון כופתאות ("קניידלך"), קרוקטים ומוצרים דומים, המוכנים ואז מוקפאים.

2004.90.0000 - ירקות אחרים ותערובות של ירקות

כאן מסווגים כל שאר הירקות (למעט תפוחי אדמה) וכן תערובות של ירקות, אשר הוכנו והוקפאו. ניתן למצוא כאן ירקות בודדים, כגון תירס מתוק (בקלחים או בגרעינים), אפונה או גזר, שעברו בישול מוקדם והוקפאו. לעיתים קרובות, הם ארוזים בשקיות או במכלים אטומים יחד עם תוספות כגון חמאה או רוטב. בנוסף, פרט משנה זה כולל תערובות של ירקות שונים, לדוגמה "לקט ירקות", שהוכנו והוקפאו יחדיו.

הנחיות סיווג ישראליות

בהתאם להנחיית סיווג 019/97, יש לפרש את המונחים "קמח" ו"קיבר" המופיעים, בין היתר, בהקשר של פרט 20.04, כמתייחסים ל"אבקה". הנחיה זו מבהירה את צורת חומר הגלם (למשל, אבקת תפוחי אדמה) המשמש להכנת חלק מהמוצרים המסווגים בפרט זה.

לסיכום, פרט 20.04 מיועד לירקות שעברו תהליך הכנה (כגון בישול או טיגון) ולאחר מכן הוקפאו. זאת, בניגוד לירקות ששומרו בחומץ (פרט 20.01) או ירקות מעובדים שאינם קפואים (פרט 20.05). פרט משנה 2004.10 מיועד בלעדית לתפוחי אדמה ומוצריהם הקפואים, כגון צ'יפס או כופתאות מקמח תפוחי אדמה, בעוד שפרט משנה 2004.90 חל על כל שאר הירקות ותערובותיהם שהוכנו והוקפאו.

מוצרים שאינם נכללים

  • ירקות שהוקפאו ללא עיבוד או בישול מוקדם (פרק 7)
  • ירקות ששומרו באופן זמני (למשל במי מלח) ואינם ראויים למאכל מיידי (פרק 7)
  • תכשירי מזון המכילים יותר מ-20% לפי משקל של בשר, דגים וכדומה (פרק 16)
  • ממתקי סוכר (פרט 17.04) וממתקי שוקולד (פרט 18.06)
  • מוצרי מאפה (פרט 19.05)
  • ירקות ששומרו בחומץ או בחומצה אצטית (פרט 20.01)
  • ירקות מעובדים או משומרים שאינם קפואים (פרט 20.05)
  • ירקות, פירות, אגוזים וקליפות פרי, ששומרו בסוכר (מסוכרים) (פרט 20.06)
  • תכשירי מזון מורכבים שעברו הומוגניזציה (פרט 21.04)

דברי ההסבר של NFX נועדו לשמש כפרשנות מקצועית לכללי הסיווג ולהרחיב את משמעותם לצורך סיוע בתהליך הסיווג בלבד.
עם זאת, יש לראות בהם חומר מסייע ולא מקור מחייב. הסיווג הרשמי יתבצע אך ורק בהתאם להוראות הדין המחייבות ולפי כללי הסיווג הקבועים בדין.

Finax-icon
תפריט פינקס
הגדל חלון הסתר צ'אט
+ שיחה חדשה
תפריט פינקס

שלום

אני פינקס, הבינה המלאכותית שתוכל לעזור לך בסיווג מוצרים בתעריף המכס, להבין את אופי המוצרים ולספק לך מידע נוסף במהירות ובקלות! 🚀

מומלץ מאוד

לקרוא את מדריך השימוש לקבלת תושובות מיטביות.

פינקס עלול לטעות, חובה לאמת מידע מול גורם מקצועי.