חיפוש

דברי הסבר לפרט 20.03:

פטריות וכמהין, שעובדו או שומרו אחרת מאשר בחומץ או בחומצה אצטית -

פרט 20.03 כולל פטריות וכמהין, שעובדו או שומרו בשיטות שאינן כוללות שימוש בחומץ או בחומצה אצטית. מוצרים אלה מגיעים בדרך כלל לאחר שעברו תהליכי שימור כגון בישול, שימורים בשמן או במי מלח, ועיקור בחום. זאת בניגוד למוצרים המקבילים בפרק 7, אשר נשמרים במצבם הטבעי (טרי, מצונן, קפוא או מיובש) או משומרים באופן זמני בלבד.

בהתאם לכלל 3 לפרק 20, פרט זה חל על פטריות וכמהין שמקורם בפרק 7, אך עברו עיבוד או שימור מעבר לתהליכים המפורטים באותו הפרק. המוצרים המסווגים כאן יכולים להיות מוצגים במגוון צורות, לרבות בשלמותם, בחתיכות (כגון פרוסות), או במרקם הומוגני (מחית).

2003100000 פטריות מסוג AGARICUS

פרט משנה זה מיועד באופן ספציפי לפטריות מהסוג "אגריקוּס" (Agaricus). סוג זה כולל זנים נפוצים ומסחריים רבים, כגון פטריית השמפיניון הלבנה, פטריית פורטובלו ופטריית קרמיני. לצורך סיווג בפרט משנה זה, הפטריות חייבות להיות מהסוג הבוטני אגריקוּס ועליהן לעבור תהליך הכנה או שימור שאינו באמצעות חומץ או חומצה אצטית, לדוגמה, פטריות שמפיניון בפחית שימורים הנשמרות במי מלח או בשמן.

2003900000 אחרים

פרט משנה זה הינו פרט שיורי הכולל את כל שאר סוגי הפטריות והכמהין המוכנים או המשומרים שלא באמצעות חומץ או חומצה אצטית. תחת קטגוריה זו ייכללו מגוון רחב של פטריות מאכל אחרות, כגון שיטאקי, פורצ'יני, פטריות יער ופטריות אויסטר, וכן כל סוגי הכמהין (Truffles), בתנאי שעברו תהליכי שימור כנדרש בפרט. גם כאן, המוצרים יכולים להיות שלמים, חתוכים או מעובדים למחית.

לסיכום, פרט 20.03 מכסה פטריות וכמהין שעברו עיבוד ושימור מעבר למצבם הגולמי. נקודת המפתח לסיווג היא אופן השימור: מוצרים המשומרים בחומץ או בחומצה אצטית מסווגים בפרט 20.01, בעוד שפטריות טריות, קפואות או מיובשות מסווגות בפרק 7. הסיווג בתוך פרט 20.03 נחלק בין פטריות מסוג "אגריקוּס" (פרט משנה 2003.10) לבין כל שאר מיני הפטריות והכמהין (פרט משנה 2003.90).

מוצרים שאינם נכללים

פטריות וכמהין, טריים, מצוננים, קפואים או מיובשים (פרק 7)

פטריות וכמהין, ששומרו באופן זמני (לדוגמה, במי גופרית או במי מלח), אך אינם במצב זה מתאימים לצריכה מיידית (פרק 7)

תכשירי מזון המכילים יותר מ-20% לפי משקל של פטריות, יחד עם בשר, דגים, סרטנים וכדומה (פרק 16)

פטריות וכמהין, שהוכנו או שומרו בחומץ או בחומצה אצטית (20.01)

דברי ההסבר של NFX נועדו לשמש כפרשנות מקצועית לכללי הסיווג ולהרחיב את משמעותם לצורך סיוע בתהליך הסיווג בלבד.
עם זאת, יש לראות בהם חומר מסייע ולא מקור מחייב. הסיווג הרשמי יתבצע אך ורק בהתאם להוראות הדין המחייבות ולפי כללי הסיווג הקבועים בדין.

Finax-icon
תפריט פינקס
הגדל חלון הסתר צ'אט
+ שיחה חדשה
תפריט פינקס

שלום

אני פינקס, הבינה המלאכותית שתוכל לעזור לך בסיווג מוצרים בתעריף המכס, להבין את אופי המוצרים ולספק לך מידע נוסף במהירות ובקלות! 🚀

מומלץ מאוד

לקרוא את מדריך השימוש לקבלת תושובות מיטביות.

פינקס עלול לטעות, חובה לאמת מידע מול גורם מקצועי.