

דברי הסבר לפרט 20.01:
ירקות, פירות, אגוזים וחלקי צמחים אחרים ראויים למאכל, שעובדו או שומרו בחומץ או בחומצה אצטית -
פרט זה מכסה ירקות (בהתאם לכלל 3 לפרק זה), פירות, אגוזים וחלקים אכילים אחרים של צמחים, שהוכנו או שומרו באמצעות חומץ או חומצה אצטית. תהליך שימור זה הוא המאפיין המרכזי של המוצרים המסווגים בפרט. למוצרים אלו ניתן להוסיף רכיבים נוספים כגון מלח, תבלינים, חרדל, סוכר או חומרי ממתיקים אחרים, והם עשויים להכיל גם שמן או תוספים אחרים. המוצרים יכולים להגיע בתפזורת (בחביות, תופים וכו') או באריזות קמעונאיות כגון צנצנות, בקבוקים, פחיות או מכלים אטומים. הפרט כולל גם תכשירים המכונים חמוצים, חמוצים בחרדל וכדומה. הטובין המסווגים בפרט זה נבדלים מרטבים של פרט 21.03 בכך שהאחרונים הם בעיקר נוזלים, תחליבים או תרחיפים, שאינם מיועדים לאכילה בפני עצמם אלא משמשים כתוספת למזון או בהכנת מאכלים מסוימים.
2001100000 מלפפונים ומלפפונים מערביים
פרט משנה זה כולל באופן ספציפי מלפפונים ומלפפונים מערביים (Gherkins) אשר הוכנו ושומרו בשיטות שתוארו לעיל, כלומר באמצעות חומץ או חומצה אצטית. מוצרים אלו מוכרים בדרך כלל בכינוי "מלפפונים חמוצים".
2001900000 אחרים
פרט משנה זה הינו פרט שיורי, והוא כולל את כל שאר הירקות, הפירות, האגוזים והחלקים האכילים האחרים של צמחים, שהוכנו או שומרו בחומץ או בחומצה אצטית, ואינם מלפפונים או מלפפונים מערביים. בין המוצרים העיקריים הנכללים כאן ניתן למצוא בצלים, בצלצלי אשקלון (שאלוט), עגבניות, כרובית, זיתים, צלפים, תירס מתוק, לבבות ארטישוק, לבבות דקל, בטטות (Yams), אגוזי מלך ומנגו.
לסיכום, המפתח לסיווג בפרט 20.01 הוא תהליך השימור; המוצר חייב להיות משומר בחומץ או בחומצה אצטית. זאת בניגוד לירקות ופירות ששומרו בתהליכים אחרים (כמו הקפאה, ייבוש או שימור זמני) המסווגים בפרקים 7 או 8, ובניגוד לרטבים של פרט 21.03, שהם לרוב נוזליים ומשמשים כתוספת. המוצרים בפרט זה הם מוצקים ומיועדים לאכילה כפי שהם.
מוצרים שאינם נכללים
ירקות, פירות או אגוזים, מעובדים או משומרים בתהליכים שפורטו בפרק 7, 8 או 11 (פרקים 7, 8 או 11)
שומנים ושמנים צמחיים (פרק 15)
תכשירי מזון המכילים יותר מ-20% לפי משקל של בשר, דגים או מוצרים דומים (פרק 16)
ממתקי סוכר, כגון קרישי פירות או ממרחי פירות בצורת ממתקים (17.04)
ממתקי שוקולד (18.06)
מיני מאפה ומוצרים אחרים של פרט 19.05 (19.05)
רטבים ותכשירים דומים (21.03)
תכשירי מזון מורכבים שעברו הומוגניזציה (21.04)
דברי ההסבר של NFX נועדו לשמש כפרשנות מקצועית לכללי הסיווג ולהרחיב את משמעותם לצורך סיוע בתהליך הסיווג בלבד.
עם זאת, יש לראות בהם חומר מסייע ולא מקור מחייב. הסיווג הרשמי יתבצע אך ורק בהתאם להוראות הדין המחייבות ולפי כללי הסיווג הקבועים בדין.
