חיפוש

דברי הסבר לפרט 09.10:

זנגביל, זעפרן, כרכום, קורנית, עלי דפנה, קרי ותבלינים אחרים -

פרט 09.10 מכיל קבוצה של תבלינים, שלא פורטו או נכללו במקום אחר בפרק 9. מוצרים אלו יכולים להופיע במצבם הטבעי (שלמים) או בצורה מעובדת כגון כתושים או טחונים. תבלינים אלו מתאפיינים בשימושם העיקרי לתיבול מזון ומשקאות בזכות הארומה והטעם הייחודיים להם. בנוסף, פרט זה משמש עבור תערובות של תבלינים המגיעים מפרטים שונים בפרק 9, לדוגמה, תערובת של פלפל (מפרט 09.04) וזנגביל (מפרט 09.10).

בהתאם לכלל 1 לחלק זה, המונח "גלולות" (Pellets) מתייחס למוצרים שגובבו באמצעות לחץ ישיר או בתוספת חומר מקשר, ובלבד שאחוז החומר המקשר אינו עולה על 3% ממשקל המוצר. כלל 1 לפרק קובע כי הוספת חומרים אחרים לתבלינים (או לתערובות שלהם) לא תשפיע על סיווגם, כל עוד התערובת שמתקבלת שומרת על האופי העיקרי של התבלין. במקרים אחרים, התערובות אינן מסווגות בפרק זה; תערובות תיבול, לדוגמה, מסווגות בפרט 21.03.

0910100000 זנגביל

בפרט משנה זה מסווג הזנגביל (ג'ינג'ר), שהוא קנה השורש של הצמח Zingiber officinale. הוא משמש כתבלין במגוון רחב של מאכלים ומשקאות ברחבי העולם. הזנגביל יכול להיות מוצג בצורתו הטרייה ("זנגביל ירוק"), או בצורתו המיובשת. הזנגביל המיובש יכול להיות שלם (לעיתים מקולף ולעיתים לא), שבור, כתוש או טחון לאבקה.

0910200000 זעפרן

פרט משנה זה כולל זעפרן, המופק מהצלקות (האיברים הנקביים של הפרח) והעליים המיובשים של פרח הכרכום התרבותי (Crocus sativus). הזעפרן נחשב לאחד התבלינים היקרים בעולם בשל תהליך ההפקה הידני והעדין שלו. הוא משמש הן לתיבול והן להענקת צבע צהוב-כתום עז למאכלים. הזעפרן יכול להופיע בצורת חוטים שלמים או כאבקה טחונה.

0910300000 כרכום

כאן מסווג הכרכום (Turmeric), המופק מקנה השורש של הצמח Curcuma longa. לעיתים מכונה "הזעפרן ההודי", אך יש להבדיל בינו לבין הזעפרן האמיתי המסווג בפרט משנה 0910.20. הכרכום מאופיין בצבעו הצהוב העז ובטעמו הייחודי, והוא מהווה מרכיב מרכזי בתערובות תבלינים רבות, כגון אבקת קארי. הוא מוצג בדרך כלל כקנה שורש מיובש, שלם או חתוך, או בצורת אבקה.

0910900000 תבלינים אחרים

פרט משנה זה הינו פרט שיורי הכולל את כל יתר התבלינים שאינם כלולים בפרטי המשנה הקודמים של פרט 09.10 או בפרטים אחרים של פרק 9. דוגמאות למוצרים המסווגים כאן כוללות טימין, עלי דפנה, חילבה, שמיר וגלנגל. חשוב לציין, בהתאם לכלל 1(ב) לפרק, פרט משנה זה כולל גם תערובות של שני מוצרים או יותר מפרטים שונים של 09.04 עד 09.10. הדוגמה הבולטת ביותר היא אבקת קארי, שהיא תערובת של תבלינים שונים כגון כרכום, כוסברה, זרעי חרדל, כמון ופלפל, אשר מסווגת כאן.

הנחיות סיווג ישראליות

בהתאם להנחיית סיווג ישראלית שמספרה 009/04, תבלין סומאק (Sumac או Sumach), המהווה פרי מיובש של שיח הסומק, בין אם הוא טחון ובין אם לא, יסווג בפרט 09.10 (בפרט משנה 0910.90).

בהתאם להנחיית סיווג ישראלית שמספרה 010/04, תבלין מחלב (Mahlab או Mahleb), המורכב מגלעיני דובדבנים שחורים ללא קליפה ובלתי קלויים, יסווג בפרט 09.10 (בפרט משנה 0910.90).

לסיכום, פרט 09.10 מכסה תבלינים ספציפיים כגון זנגביל, זעפרן וכרכום, וכן מגוון רחב של תבלינים אחרים שלא פורטו במקום אחר, לרבות טימין, עלי דפנה, סומאק ומחלב. נקודה מרכזית היא שפרט זה מהווה את סעיף הסיווג עבור תערובות של תבלינים מפרטים שונים בפרק 9 (כגון אבקת קארי). המוצרים יכולים להיות שלמים, כתושים או טחונים, ואף בצורת גלולות (כאשר חומר מקשר אינו עולה על 3% ממשקל המוצר). הוספת חומרים אחרים מותרת כל עוד האופי העיקרי של התבלין נשמר; אחרת, המוצר יסווג במקום אחר, לרוב כתכשיר תיבול בפרט 21.03.

מוצרים שאינם נכללים

• פלפל קובבה (Piper cubeba) ומוצרים אחרים של פרט 12.11 (כלל 2 לפרק 9).

• תערובות תיבול המהוות תכשירים, המסווגות בפרט 21.03 (כלל 1 לפרק 9).

דברי ההסבר של NFX נועדו לשמש כפרשנות מקצועית לכללי הסיווג ולהרחיב את משמעותם לצורך סיוע בתהליך הסיווג בלבד.
עם זאת, יש לראות בהם חומר מסייע ולא מקור מחייב. הסיווג הרשמי יתבצע אך ורק בהתאם להוראות הדין המחייבות ולפי כללי הסיווג הקבועים בדין.

Finax-icon
תפריט פינקס
הגדל חלון הסתר צ'אט
+ שיחה חדשה
תפריט פינקס

שלום

אני פינקס, הבינה המלאכותית שתוכל לעזור לך בסיווג מוצרים בתעריף המכס, להבין את אופי המוצרים ולספק לך מידע נוסף במהירות ובקלות! 🚀

מומלץ מאוד

לקרוא את מדריך השימוש לקבלת תושובות מיטביות.

פינקס עלול לטעות, חובה לאמת מידע מול גורם מקצועי.